Monday, March 19, 2012

Trip to Taiwan-Japan Day 4 (2)(台北 (Taipei))

また夜になって起き出し、今夜の目当てのレストラン、鼎泰豊へ向かいました。ここも台湾に来たら必ず訪れる大好きなレストラン。8時過ぎ来たのですが、30分ほど待ってから席に着くことができました。

We woke up in the evening and headed to tonight's restaurant, Din Tai Fung.  This is one of our favorite restaurant in Taiwan and we always visit here whenever we are in Taiwan.  We arrived at ~8:00 pm, but had to wait for 30 min to get our table.
まず何はともあれ基本の小龍包。

First of all, the basic xiaolongbao.
お醤油とお酢に浸した千切りの生姜を乗せていただきます。一口食べると熱々の肉汁がじゅわ~っとでて来て、やっぱりここの小龍包は最高!

I took a bite and the piping hot delicious juice from pork burst into my mouth.  This is the BEST!!
そしてこれは今回初めて注文した牛肉麺の麺なし (牛肉麺用のスープと大きな牛肉&牛筋)。このお肉がまたとっても柔らかくておいしい~。

This is the beef noodle soup without noodles (we didn't want to eat noodles) which had very tender big pieces of beef and beef tendon.  Very good.
これは毎回注文する海老焼飯。海老がぷりぷり、ご飯はぱらっとしていてあっさり塩味。

This is the shrimp fried rice that we always order.  Shrimp were very plump, the rice was perfectly dry and lightly flavored with salt.
そしてこれが、私が一番大好きな、蟹味噌入り小龍包 (蟹粉小籠包)。

And this is my favorite dish in this restaurant, xiaolongbao with crab meat.
蟹味噌と豚肉からあふれ出た肉汁が合わさって、何ともいえないおいしさ~!何十個でも食べられそうです。

A perfect combination of the flavors from crab and and pork - this was heavenly good.  I can eat 30 of them!! 
そしてデザートには、今回初めて食べたタロ芋入りの小龍包。

And for dessert, we tried xiaolongbao with taro.  This was the first time we ordered this dish.
なかには薄紫色のタロ芋餡が入っています。ほのかに甘くて、かなり気に入りました。次回からの私達の定番になりそうです。

Inside was the mashed taro that was sweeten very lightly.  Amazingly good.  We'll definitely order this again next time!


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