Friday, August 12, 2011

Dinner at Petit Robert Central

今日の夕食はダウンタウンにある Petit Robert Central にやって来ました。

Tonight we came to Petit Robert Central for dinner.
3コースディナー2人分で$40のところが$20になるというクーポンを以前購入したのですが有効期限が8月末までということで、急いでやって来ました。

I purchased a coupon for 3-course prix fixe dinner for 2 at $20 (instead of $40 normally), and it was going to expire by the end of August...  So before I forgot to use it, we decided to come here tonight.
夫は白ワイン (シャルドネ?)、私はアイスティーを注文。

My husband had a glass of white wine (chardonnay?) and I gad the iced tea. 
バゲットはまあまあ。Kenmore Square にある Petit Robert Bistro で出されるものと同じ。

The baguette was not bad - same bread is served at Petit Robert Bistro in Kenmore Square.
夫の選んだ前菜はムール貝。ソースがおいしくて、パンに浸して全部飲み干して (食べ干して?) しまいました。

For the first course, my husband had the steamed mussels marinière.  The sauce was very good and we cleaned up the plate with our bread very well.
私はスモークサーモンにしたのですが、これは普通。

I chose the apple wood smoked salmon.  This was nothing special.
私のメインはステーキフリッツ。マッシュルームソースつきです。お肉はちょっと固め。

My main dish, the grilled skirt steak frites with bordelaise sauce.  I liked the sauce, but the meat was a bit tough.
夫はトライプアラモード、プロバンス風というお料理を注文。トライプ入りという以外どんなお料理かよく分からなかったのですが、見た目はちょっと寂しいミネストローネスープのような感じ。でも食べてみるとおいしくて夫はまあまあ気に入ったよう。

My husband selected the "Tripes à la mode, Provençale".  We didn't know what to expect other than it contained tripes.  At first glance, it looked a sad version of minestrone soup, but it had lots of tender tripes and my husband liked it.
私はデザートに3色シャーベットを選択。マンゴー、カシス、ココナッツのフレーバー。さっぱりしていておいしい。

I chose "Sorbet Maison" for my dessert.  Mango, blackcurrant, and coconut flavors.  It was very refreshing.
夫は巨大なシューアイスを注文。

My husband selected "One giant profiterole".
バニラアイスとたっぷりのチョコレートソース。私には重過ぎます。

A huge portion of vanilla ice cream and chocolate sauce.  It was too heavy for me...
食後のコーヒー。カジュアルレストランなので子供連れの人たちも多く、気軽に来られます。

Coffee after the meal.  This restaurant is very casual and we saw many families with small kids.  Very relaxed atmosphere.

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