Friday, May 27, 2011

Dinner at Highland Kitchen

来週の月曜日はメモリアルデーの祝日のため、明日から3連休! アメリカは日本と違って祝日が少ないので、3連休の前になるとみんなうきうき、そわそわ。ちなみにマイナーな祝日 (President's Day や Veterans Day 等) も入れるとそれなりにあるのですが、私の会社は休みじゃないんですね~ (学校や行政機関は休み;会社によっては休みのところも)。祝日にメジャーもマイナーもないだろうに、あるんですね~、それが。

Finally the Memorial Day weekend is here! The last long break we had was the New Year's Day (both my husband's and my companies are closed only on the major US holidays).

今回は特に予定もないのでのんびり。とりあえず、Highland Kitchen に夕食を食べに行きました。ここはお料理もおいしくサービスもいいのでお気に入りのレストランなのですが、いつも超満員で、予約を取らないのでちょっと不便。

This time we don't have any special plan - we just want to relax!  Anyway, we decided to start the long weekend by going to Highland Kitchen, one of our favorite restaurants in the area.
まず前菜に海老とグリッツ (粗挽きとうもろこしのお粥)。これがめちゃくちゃおいしい! 海老は大きくてぷりぷり、ベーコンの塩気が薄味のグリッツとすごく良く合ってます。これをメインのお料理として食べたいくらい気に入りました。

We ordered the shrimp and grits for an appetizer.  This was amazingly good - big, succulent shrimp, salty bacon and lightly flavored grits.  Ohhh,soooo goooood. 
もうひとつの前菜は "Pig and Pickles Plate"。豚のリエット、コンフィ (揚げてある)、ハムの盛り合わせに、バゲット、ピクルスとマスタードが付いてきます。私はこれが好きでよく頼むのですが、先ほどの海老があまりにおいしくて、こちらの印象が薄くなってしまいました。

We also ordered the "Pig and Pickles Plate".  I like this dish and often order it, but today, we had a strong impression for the shrimp and grits and I don't remember this dish very much...
メインは今日のスペシャル、マヒマヒのグリル。ジャスミンライス、ブラックビーン、ホウレン草とマンゴーのサルサが付いてきて彩りもきれい。お魚はもちろんジューシーでおいしい!

I ordered the today's special, the grilled island spiced mahi mahi for the main.  It came with the jasmine rice, black beans, spinach, and mango salsa.  The fish was perfectly cooked and very juicy. 
夫はまたしてもシーフードガンボを注文。二人ともおなかいっぱいで、超満足! 明日はどこへ行こうかな~?

My husband ordered the bowl of seafood gambo again.  We both were very full and satisfied.  What should we do next??

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