Saturday, May 14, 2011

Dinner at 94 Mass Ave

今日は、今年の1月か2月にオープンしたばかりのレストラン、94 Mass Ave へ行ってきました。レストランはその名のとおり 94 Mass(achusetts) Ave(nue) という住所にあります。

Today we tried 94 Mass Ave, a restaurant opened in January or February this year.  As its name indicates, the restaurant is located at 94 Mass(achusetts) Ave(nue).

このレストランはタパススタイルのお料理が食べられます。といっても、スペイン料理ではなく、アメリカ風のお料理が少量ずつ出されるだけなのですが。

This restaurant serves small plates which are for sharing with your dining companions.
私は飲み物にアイスティーを頼んだのですが、品切れでないとのこと。まだ土曜日の6時過ぎ、しかもアイスティーというなくなってもすぐ作れるような飲み物がないとはどういうこと? ちょっとむっとしたのでほかの飲み物は頼まずに (無料の) 水だけ飲むことに。

I ordered the iced tea, and was told it was out of stock!  What do you mean by this?  How difficult to make iced tea? And it was only 6 pm on Saturday!! I was not very happy so just asked for a glass of water (which was of course free).
夫はビールを注文。

My husband ordered Blue Moon.
アランチーニ。

The aranchini.
真ん中がまだちょっと冷たい。

The middle part was still cold...
アーティチョークのグリルは悪くないかも。でも食べられる部分が少ないのがアーティチョークの残念なところ。

The grilled artichokes.  This was not bad and actually this was my favoriet for the day.
ジャガイモのスライスの上に載ったポークリブ。

The braised short rib on top of sliced potatoes.
ステーキ用のナイフを持ってきてくれたのはいいけど、こんな小さなお肉、ナイフで切らなくても一口で食べられるし。お肉自体は柔らかくてよかったのですが、ソースが甘くていまいち。

The steak knife came with the dish, but the meat was so small that I could eat it all with just one bite and didn't even have to use it!  The meat was very tender, but the sauce was too sweet for my taste.
鴨肉の春巻き。

The braised duck spring rolls.
甜麺醤がソースとして使われていて、ほんの少~しだけ北京ダック風の味。

The tian mian jiang flavored sauce made the spring rolls taste slightly (only very slightly) similar to Peking duck.
マヒマヒのタコスを頼んだら、これも品切れだそう。週末の搔き入れ時にこんなんで大丈夫なんかな~。仕方がないのでウェーターお勧めの豚肉のタコスを注文。

We ordered the Cajun spiced mahi mahi tacos, but it was not available, either.  I don't understand why the restaurant was not ready for weekend's crowds...  Anyway, we ordered the pork tacos instead, which was recommended by our waiter.
味は悪くなかったのですが、染み出た缶詰のパイナップルの果汁を吸ったタコスの皮が破れそうで食べにくい!

It tasted good, but the tortilla absorbed the juice from the canned pineapples and it became very fragile and difficult eat.
ニョッキ。

The sauteed sage gnocchi.
う~ん、これも私の好みからするといまいち。ニョッキとバルサミコ酢というのはあまり合わないような気が。たぶん私はサラダ以外ではバルサミコ酢を使った味付けがあまり好きではないからだと思います。

I didn't care for this dish too much.  I didn't like the combination of gnocchi and valsamic vinegar..
デザート3種。

The dessert plate.
シューアイスみたいな感じ。でも皮が分厚すぎ。

The profiterole.  I think the puff was too thick.
モルテンチョコレートケーキ。夫は気に入ったようですが、私はチョコレートはあまり好きではないので一口だけ。

The molten chocolate cake.  This was my husband's favorite, but I am not a chocolate person, so ate only one bite.
レモン風味のチーズケーキ。私は3種類の中でこれが一番気に入りました。食べ終わって思ったのは、レストランのコンセプトとしてはいいと思うのですが、料理の腕が伴ってないような。お酒を飲みながら少しお料理をつまむという使い方が良いかと思います。

The cheese cake.  This was my favorite.  Well, I liked the concept of this restaurant, but the execution   needs to be improved.  I think the better use of this restaurant is to drink and just order one or two dishes.

No comments:

Post a Comment