Saturday, February 19, 2011

Dinner at Tico

今夜はつい数週間前にオープンしたばかりの Tico に行って来ました!ここはボストンでは有名なシェフ、Michael Schlow の4つめのお店で (他の3つは Radius, Via Matta, Alta Strada)、タパス料理がメインのレストランです。コンセプトとしては South End の Toro と同じかも。

Tonight we went to a brand-new restaurant, Tico, which opened just a couple of weeks ago.  This is the 4th restaurant owned by a famous (in Boston) chef, Michael Schlow (other three are RadiusVia MattaAlta Strada) and serves the tapas style Spanish and Mexican food.  I guess it's the same concept as Toro in South End.
店内は広いですがめちゃくちゃ暗くて、メニューを読むのにも一苦労。隣のテーブルにいた、もう少し年配の人達もメニューが見えないと困っていました。

It is very spacious but was very dark when we were there.  It was difficult to read the menu.  The more senior people sitting next to our table also complained about it...
蛸のマリネ。蛸大好きな私にはおいしかったのですが、夫の評価はいまいち。普通すぎてひねりが足りないそうです。

Octopus with yellow peppers, citrus, and Aleppo pepper.  I am an octopus lover, so liked this dish, but my husband did not like it very much - according to him, this was too ordinary and nothing special.
カリフラワーのロースト。これが今日一番のお気に入り。ちょっぴりクリーミーで、上にかかっているファバビーンの揚げたものがカリカリですごくおいしい!

This was our favorite tonight, roasted cauliflower. The chipotle sauce was creamy and fried Fava beans was crunchy and gave a very nice contrast to the texture.  Delicious!
フライドフィッシュのタコス。トルティーヤは厚めでしっかりしていました。

Crispy fish tacos.  The tortilla was thick and could hold all the ingredients without being broken.
チョリソーのリゾット。私には味付けがちょっと濃すぎたかも。

Chorizo risotto.  This was a bit too salty and heavy for my taste.
マンチェゴチーズのフライ。ソースが甘くてデザートみたいな感じ。

Fried Manchego cheese.  The sauce (pomegranate honey sauce) was sweet and tasted like a dessert.
シュリンプトースト。ベトナム料理のお店にあるシュリンプトーストをメキシコ風にアレンジした感じの味。

Shrimp toast.  This was like the Mexican version of Vietnamese shrimp toast.
コーンとベーコン、ハラペーニョ。ちょっとスパイシーでおいしい。

Creamed corn with bacon and chiles.  It is the simple dish, but was spicy and good.
ビーフのグリル。お肉は上質なものですごく柔らかく、グリーンチリのソースとよく合っています。

Beef a la plancha.  The good quality of beef was used - the meat was tender and the green chile sauce  gave a nice kick to it.
そして最後にデザート。チョコレートのジェラートとバナナ。ピーナッツバターとチョコレートのソース添えです。このジェラートは甘さ控えめで濃厚なチョコレートの味がして、二人ともかなり気に入りました。一品の値段はそれほど高くはないのですが、量が少ないので色々注文していると結構高くつきました。もう少しお値段控えめだったら気軽に来られるんだけどな~。

And lastly, the dessert - chocolate gelato with the caramelized banana, peanut butter and chocolate sauce.  The gelato was not too sweet and tasted very rich chocolate.  We both liked this dessert.  Each dish is not too expensive, but since the portions are small (tapas size) and we had to order many dishes, the final bill was not cheap...  I wish the price were a bit lower and we could come here more often... 

No comments:

Post a Comment