Thursday, May 27, 2010

Trip to France Preparation (準備編)

今年はどこへ旅行に行こうか、ポルトガル?ギリシャ?と夫に尋ねたところ、“フランス!”という返事。“え~、去年行ったばっかりやん、どっか違うとこにしよ~”といったのですが、どうしてもフランスに行っておいしいものが食べたいと言い張るので、じゃ、いいかということで、フランスに決定。

どうせなら今まで行ったことのない都市に行ってみようということで、ロワール地方をメインに回ることに決めました。旅行の手配は全部私の役目です(旅行の手配をするの、大好きなんです)。

日程は下記のとおり。ホテルやレストランのインフォメーションは本編の中にあります。ホテルは色々なサイトをチェックした後、ほとんどは Booking.com で予約。今回の旅行の目的は、おいしいものを食べることなので、どこで食事をとるかは重要なポイント。レストランも、4月の初めに旅行を計画してすぐ、たくさんのレビューを読んで良さそうなところを選び、直接電話して予約しました(どのレストランも英語でOKでした)。レストランを選ぶ際、Chowhound のフランスのボードは特に役立ちました。

When I asked my husband where we would go this year (I wanted to go to Greece or Portugal), he told me  to go to France.  I complained him as we just went there last year, but he insisted to go there and eat good food.  So I gave up and decided to go to France.

We wanted to the area where we had never been to, so we decided to visit Loire Valley (+ Paris).  I arranged the entire trip by myself (I love to make plans for traveling).

The schedule is as shown below.  You can find the information regarding the hotels/restaurants we visited in the following posts.  I made hotel reservations mostly at Booking.com.  The main purpose for this trip was to eat good food, so it was very important for us where to eat.  I checked a lot of restaurant reviews, and booked the tables by phone (all the restaurant stuff I talked to could speak English) as soon as we decided to go to France (early April).  The information I found at Chowhound (France board) was particularly useful.


5/28 ボストン (Bosto) → 機中泊
5/29 パリ (Paris) → シャルトル (Chartres);シャルトル泊
5/30 シャルトル (Chartres) → ブロワ (Blois);ブロワ泊
5/31 終日ブロワ (Blois);ブロワ泊
6/01 ブロワ (Blois) → アンボワーズ (Ambois) → トゥール (Tours);トゥール泊
6/02 終日トゥール (Tours);トゥール泊
6/03 トゥール (Tours) → パリ (Paris);パリ泊
6/04 終日パリ (Pais);パリ泊
6/05 終日パリ (Paris);パリ泊
6/06 パリ (Paris) → ボストン (Boston)


View Larger Map

No comments:

Post a Comment