Monday, May 31, 2010

Trip to France Day 4 (4) (Blois)

さてさてホテルに戻って夕食です。今夜も昨日と同じホテルのレストランで。今日は€45のシェフのお任せメニューにしてみました。前菜、メイン、チーズ、デザートの4コースです。メインはお肉かお魚か選べますが、それ以外は何が出てくるかわかりません。アミューズブッシュは昨日と同じもの。

Again we had dinner at the hotel restaurant.  Tonight, we chose €45 Chef's menu (appetizer, main dish, cheese and dessert).  For the main dish, you can choose meat or fish, but other than that, you don't know what will be served.  The amuse bouche was same as yesterday's.
白ワイン。

White wine.
前菜は手長海老。この写真は写りが悪いですが、海老がちょうど良い位に加熱されていて、中はまだ半生でやわらかい!ソースとよくマッチして、かなり高得点です。

The appetizer was langoustine.  This picture is not clear, but the langoustine was still raw inside, juicy, and sweet!  It matched well with the sauce and very delicious.
私のメインはまたしてもお魚。昨日とは違う種類です。これまた写真が悪いですが、昨日のより身が引き締まったお魚で、私の好み。

My main dish, some kind of white fish (bad picture, again!).  I loved this dish, too.
夫のメインは子牛のステーキ。おいしかったのですが、昨日の子豚のソテーが衝撃的においしかったので、それに比べると、普通の味って感じですね。でも付け合せの野菜はどれも野菜自体の味がしっかりしていて、味わい深いです。

My husband's main was veal steak.  It was also good, but since yesterday's sautéed pork was shockingly tasty, this was not as impressive.  Each vegetable had its own strong and deep flavor - very good.
チーズ。またまた山羊のチーズですが、このにおいにもかなり慣れてきて、結構食べられるようになりました。

Cheese plate.  Goat cheese again, but I got used to it and could manage to eat all of them.
デザートのイチゴのアイスクリームとチョコレートのケーキ。あ~、またしても超満腹になってしまいました。まだまだ旅は続きますが、こんな調子で食べまくっていて大丈夫なのか不安になってきます。
このホテル/レストランは車がないと来られませんが、お勧めです。

Dessert plate (strawberry ice cream and chocolate cake).  Ahhhh, I got full again.  We still many days to go, but I am getting worried that we will be much heavier by the time we go back to US...
I highly recommend this restaurant/hotel although you need a car.

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